ALIŞ YERİ
ALIŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ
DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ

Dalaman ve Çevresi Gezilecek Yerler

Ülkemizde deniz, doğa ve tarih ile buluşması ve güzellikleri ile bilinen ilçelerinden Dalaman, 617 km yüzölçümüne sahiptir. Bunun yanında, Muğla iline bağlı olan 12 ilçeden biri olma özelliğine sahiptir. Dalaman ve çevresi gezilecek yerler dediğimiz zaman akıllara bir çok yer gelmektedir.

Kapıdağ Yarım Adası

Kapıdağ yarım adası, hurmalı ve sarsala koyları arasında yer almaktadır. Batı Akdenizin en büyük 2. Yarım adası olarak geçer. Muhteşem koylara sahiptir ve yüksek tepeler ile birlikte tarihi kalıntılar ile çevrilidir. Bu bölgenin tarih severler için Dalaman’daki ilk durak olduğunu rahat bir şekilde ifade edebiliriz.

Hippokome Antik Kenti

Hippokome eski Karya dilinde At şehri anlamına geliyor. Bölge, Dalaman ilçe merkezine 30 km uzaklıktadır. Çöğmen Köyünde İt Asarı merkezinde, bir tepe üzerine kurulmuştur. 3 büyük kaya mezarı ile çevrelenen bölge, Bizans ve Roma’dan kalma yapılar ve tarihi kalıntılardan oluşmaktadır.

Oktapolis Antik Kenti

Bölgede Likya dönemine ait tarihi kaya mezarları bulunmaktadır. Bölgede yapılan çalışmalar, Elcik, Kızılkaya ve Sabunu köy sınırları içinde kurulduğu ortaya çıkarmıştır.

Dalaman Çayı

Dalaman Çayının tarihteki ismi İndos’tur. 229 km uzunluğa sahip olan Çay, Fethiye ve Marmaris arasında yer alır. Rafting sporu yapmak isteyenler için ilk adres olarak geçmektedir. Aynı zamanda her sene binlerce yerli ve yabancı turist için önemli bir bölgedir. Konaklamak için ise Akköprü köyündeki pansiyonları tercih edebilirsiniz.

Sarıgerme Plajı

Eğer Dalaman’ı ziyaret ettiyseniz en az bir gününüzü ayırmanız gereken Sarıgerme, 7 km uzunluğunda, ülkemizin en uzun plajları arsında yer alıyor. Plaj oldukça büyük bir kumsala sahiptir. yeşil çam ormanları ve mavi denizi ile soluk almak için en ideal plajlar arasında yer alıyor. Bunun yanında bölgede yer alan kafe ve restoranlar da keyifli zaman geçirmek için yardımcı oluyor.

Tatilinizin keyfini son model araçlarımız ile çıkarmak için https://www.rentacar-dalaman.com ana sayfamızdan rezervasyonunuzu hemen yaptırın.

top